Vervelen

Dat ik mij vaak verveel op het werk is al lang geen geheim meer, in de beginjaren was er gewoon te weinig werk, nu is er soms teveel werk, maar nog steeds werk met weinig inhoud, veel repetitieve handelingen wat je op automatische piloot kan uitvoeren, of beter wat ik op automatische piloot uitvoer,….en dan begint de verveling,……want alles herhaalt zich, again en again,….maar voor dit een zeurblog wordt :-), gaan we over tot de essentie van deze blog :-),..

Toen ik een tijdje geleden een voedingsconsulente onder de arm nam, was een van de eindopdrachten, geen tussendoortjes meer,…om je lichaam voldoende rust te bieden en zijn er een aantal studies die aantonen dat tussen de maaltijden door snacken niet zo goed is dan men beweert,…..of dat allemaal klopt laat ik in het midden,…..

Ik was altijd fan van tussendoortjes,……vroeger steevast een koek om 10u bij de koffie en ’s middags fruit of weer koek :-), ik beken :-).  Dat veranderde dan langszaam aan in gezonde tussendoortjes of voor wat ik denk dat gezond is want daar zullen de meningen ook over verschillen,….bananenbrood, havermoutrepen, dadelballekes,..noten,…..en dat was ook zo mijn rustmoment op het werk,…….

En nu komen we tot de essentie,…want at ik tussendoortjes omdat ik honger had, goesting of dat het gewoon een teken was van, nu mag je even stoppen met,…..

En als je dan veel tijd hebt om na te denken tijdens het ingeven van een paar hondertal lotjes met blinkende steentjes,……dan kom je snel tot de vaststelling dat ik honger kreeg uit gewoonte en goesting en omdat ik dan kon stoppen met even de handelingen,……

We kozen voor de cold turkey, uiteraard :-),….en ik stopte gewoon met tussendoortjes mee te nemen,……tijdsbesparing en waarschijnlijk ook geld :-),….en mis ik dat nu?  Nee, hoe raar dat ook klinkt,…..maar alles wordt zo’n gewoonte, tuurlijk vind ik het lekker om een stuk bananenbrood te eten bij mijn koffie,……maar het zijn weer extra-kes die waarschijnlijk niet echt bijdragen en alleen maar extra calorieën opleveren,……

En ik heb gemerkt dat een klein beetje honger je alerter houdt, je meer met smaak je ontbijt, lunch en avondeten eet en daar moet ik wel een kanttekening bijmaken, want ja, ik heb als ik thuiskom echt honger,…..maar dan eet ik wat rauwe groenten die in de frigo staan en red ik het wel tot het avondeten, oké af en toe is er ook een stukje kaas bij 🙂 ;-),……maar dat deed ik al toen ik nog wel tussendoortjes nam.

Ik at dus gewoon uit verveling, gewoonte, verwenmomentje,……en dat zegt natuurlijk veel over mijn job :-), maar mss ook over mezelf :-).  En ja, er wordt gewerkt aan een uitweg, want als er nu iets is wat ik geleerd heb, is dat ik echt deze job niet graag doe, het niet bij me past en me absoluut geen meerwaarde biedt,……

En eten jullie ook uit verveling, emotie, gelijk welke reden, ik durf te wedden van wel als jullie heel eerlijk zijn 🙂 🙂

Advertenties

21 gedachtes over “Vervelen

  1. Overdag kan ik het redden met fruit als ontbijt, soep in de voormiddag , slaatje, avondeten. Maar dan begint het! In de zetel zitten zonder iets , dat is pas moeilijk. Al vaak worden er dan wat gedroogde vijgen of pruimen bijgehaald of zoute amandelnootjes. Maar ik hou mijn gewicht nu wel in stand.En ik geef toe, sinds ik paleocrackers bak, neem ik daar ook af en toe eentje van, ik vind dat nu eenmaal zo lekker! Gelukkig ben je daar snel verzadigd van.

  2. Inderdaad, ik begrijp je. Als ik een paar uur heb waarin ik me verveel, of dat nu thuis is, op het werk of in de auto, ga ik ook meestal op zoek naar iets te knabbelen. Gelukkig is mijn job ZO afwisselend dat ik er daar zelden last van heb. Het is eerder tijdens langere autoritten of als ik een paar uur thuis weinig te doen heb. Ik probeer dan eerder naar de mandarijntjes of de druiven te grijpen, maar iets krokants krijgt toch vaker de voorkeur…

  3. Toevallig hoorde ik enkele dagen geleden op radio twee een halitose-specialiste (slechte adem) zeggen dat tussendoortjes heel belangrijk zijn bij het voorkomen van een slechte adem. Anders krijgt je maag te veel tijd om bepaalde gassen te produceren, die uiteindelijk een slechte adem veroorzaken. Door max. 3 uur tussen de maaltijden te laten, voorkom je dit. ’t Is maar dat je het weet :-).

  4. ik heb niet veel tijd om mij te vervelen op het werk maar een tussendoortje komt toch altijd (rond 10u soep) (rond 16u stuk fruit, yoghurtje), ’s avonds in de zetel thuis is het gevaarlijk al kies ik dan ook vaak voor fruit (gewoon omdat ik nooit chips of snoep in huis heb)

  5. Heel herkenbaar hoor! Aan 1 kant inderdaad uit gewoonte en aan de andere kant ook uit verveling. In beide gevallen heb je dan iets te doen wat afleidt, waarvan je denkt energie te krijgen of wat gewoon even lekker is. Tja, en verveling op het werk… ook dat ondervind ik de laatste maanden steeds meer…

  6. Ik begeleid (ook) mensen met suiker en ik leer ze juist wél tussendoortjes te nemen. 3 maaltijden, 2 tussendoortjes. Om je suikerspiegel stabiel te houden. Voor mij werkt het ook, alhoewel ik geen suiker heb. Ik word enorm chagrijnig en misselijk en trillerig als ik te lang wacht met iets eten, mijn suiker daalt dan naar 4. Ook niet goed. Van een diëtiste die ik regelmatig spreek voor mijn werk, hoor ik ook juist dat het goed is, tussendoor eten. Om dezelfde redenen als die ik de suikerpatiënten uitleg.

    1. Ja, ik weet het er zijn voor-en tegenstanders, maar ik eet vaak uit verveling merk ik 🙂 en dat kan de bedoeling niet zijn. En wat mij stoort aan diëtisten is dat ze light voeding promoten en daarom heb ik het lastig om hen te volgen in hun gedachtengang, wat diabetici betreft daar gelden uiteraard andere richlijnen. En ik zie als ik eerlijk ben het bos door de bomen niet meer, dus probeer ik het zo natuurlijk mogelijk te houden, veel fruit, groenten, zo weinig mogelijk suiker, gezonde vetten, maar de voedingsindustrie maakt veel kapot,….en weten we nog wat gezond is en wat niet, je vindt zoveel tegenstrijdigheden. Mijn bloeduitslag vertelt me alvast dat ik supergezond ben en ik wil dat graag zo houden maar ik wil graag eerlijke antwoorden en zolang ik die niet heb volg ik mijn verstand,…..

  7. Ik zal eerder ’s avonds eten uit verveling… op het werk kan het zo druk zijn dat ik te laat ontbijt… of vergeet om mijn boterhammetje op te eten (rond half 6) voor ik naar de voetbaltraining vertrek… maar eens ik thuis, ontspannen in het zeteltje zit… tja… dan krijg ik goesting om te knabbelen… 🙂

  8. Ik eet altijd uit emotie. Komt daarbij dat ik (als HSP) absoluut niet tegen honger kan, want dan kan ik gewoonweg niet meer nadenken. En dan heb ik een héél kort lontje. Maar inderdaad, mijn maag is het al zo gewoon om regelmatig gevuld te worden dat ze al begint te rommelen nog voor ik echt honger heb. En als ik druk met iets bezig ben, kan ik dat makkelijk negeren (hell dan vliegt de tijd tussen twee maaltijden gewoon voorbij!) maar gewoon thuis of op rustigere dagen op het werk, moet ik eraan toegeven of ik presteer niks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s