Speltpasta met courgette & pistachenoten

Op zondag een heerlijk vegetarisch receptje met (spelt)pasta, uiteraard moet je geen speltpasta nemen, maar kies je gewoon wat je zelf wil.  Carrie schotelde dit woensdag Big voor ( ik beken, Chattheo kreeg wat anders) en ondanks het feit dat eerst de opmerking maakte “geen vlees?”, at hij heel zijn bord leeg en meldde hij wel 3 keer hoe lekker het was en in de geest van sharing is caring, hier het recept….mss een leuke tip voor jullie weekmenu 🙂

 

Ingrediënten voor twee personen:

  • – 1 sjalotje
  • – 2 teentjes look
  • – scheut witte wijn (mag zeer goedkope zijn)
  • – 2 courgettes in fijne reepjes gesneden
  • – 200 gr ricotta
  • – 70 gr parmezaan
  • – 40 gr pistachenoten (ongezouten!)
  • – 250 à 300 gr speltpasta
  • – half blokje groentebouillon, p&z en Italiaanse kruiden

Bereiding:

  • – maal de pistachenoten in de blender en zet opzij
  • – zet water op en wanneer het water kookt, laat je de speltpasta koken gedurende de tijd die de verpakking aangeeft;
  • – snij het sjalotje en de look fijn en bak aan in flink wat olijfolie; blus met een scheut witte wijn en laat uitkoken;
  • – snij intussen de courgette in fijne reepjes en wanneer de witte wijn grotendeels is uitgekookt, voeg je deze toe en laat meebakken;
  • – als de courgette bijna gaar is (5 tal minuutjes), voeg je de ricotta, 50 gr parmezaan en 30 gr gemalen pistachenoten toe; roer alles en laat nog even koken zodat alles warm is; Kruiden met p&z, Italiaanse kruiden en een half blokje groentebouillon;
  • – serveer de pasta met deze saus en strooi er de rest van de gemalen pistachenoten en de rest van de parmezaan over.

Smakelijk!

Advertenties

7 gedachtes over “Speltpasta met courgette & pistachenoten

  1. wij zijn échte vleeseters, en ik denk ook niet dat zo’n veggie gerechtjes het zouden halen hier. Maar ikzelf zou er geen probleem mee hebben om af en toe dat vlees achterwege te laten. Dit receptje lijkt me dan ook heerlijk, Carrie!

  2. omdat wij nooit vis eten (–> echtgenoot zijn schuld) eten wij ook regelmatig eens vegetarisch. Dat ik zelf 7 jaar vegetariër ben geweest doet er ook toe. Deze pasta klinkt geweldig lekker en zo simpel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s